Időjárásról, képekről

 2010.02.02. 15:07

 

Hej Hej!

Kicsit az időjárásról...

Röviden leírva, mióta kinn vagyok a következő lehetőségek egyike mindig teljesült. Az egyik, hogy 0 és -5°C között van a hőmérséklet egész nap és közbe hóvihar, a másik lehetőség pedig, hogy tiszta idő van és -20 és -25°C között van a hőmérséklet. Ez utóbbinál az a durva, hogy nem túloztam az értékeknél. Nem is tudom melyik a keményebb, talán a nagy hideg. Múlt hét elején folyamatosan az első eset volt, végig hóvihar. Ettől függetlenül nekem még mindig tetszik, ahogy szakad a hó.:) Viszont ilyenkor a közlekedés igencsak nehézkes. A buszok késve járnak, biciklivel való járkálást meg nem ecsetelem megint, hogy nem egyszerű. Aztán hétvégére tiszta idő volt, sőt még a nap is sütött, de ettől függetlenül a hőmérséklet napközbe se ment nagyon -20°C fülé. Ez az igazán kemény dolog, ha csak simán be van öltözve az ember és úgy megy ki, akkor körülbelül 5 perc alatt átfagy. A hétvégi beszámolómat holnap kezdem, arra ez az időjárás is hatással volt. Ezen kívül említettem valamelyik korábbi bejegyzésben, hogy mennyire örülök, hogy végre itt normális tél van, mert Magyarországon sajnos az utóbbi években mindig elmaradt. Most azonban figyelem a híreket és hallom, hogy otthon is egész sok hó van, meg most hideg is. Mindegy, annyira úgysincs hideg, mint itt és annyi hó úgysincs ott, mint itt. Bebebeee... nah jó csak féltékenykedem ám, jó lett volna egyet szánkózni, csúszkálni az otthoni barátokkal, haverokkal több év után. Barátok, haverok ha szánkóztatok, akkor arról rövid beszámolót szívesen látok a kommentek között.:)

Képekről...

Tegnap fel akartam tölteni a Magyarországon készült képeket és akkor vettem észre, hogy igencsak lemaradásban vagyok, hiányoztak a novemberi és a decemberi képek is. Így tegnap este 3,5 órát foglalkoztam a képek válogatásával és feltöltésével, összesen 468 képet töltöttem fel, ami igencsak beteg szerintem (Móni-cenzúra után csak 461 kép maradt.:P). Most már meg tudjátok nézni a novemberi corridor képeket, illetve a buli hajós képeket, ami még nem végleges, mert Márk még nem küldte át a fotókat. Amit mindenkinek nagyon ajánlok figyelmébe, azok a Lappföldön készült képek, ha a képek nem is nagyon adják át a táj szépségét, attól még szerintem látható, hogy igen jó kis kirándulás volt és szép helyeken jártunk. Hozzáteszem, nem volt egyszerű fényképeket készíteni, mert ugyebár csak 2,5 órán keresztül volt „világos” (inkább félhomály). Decemberi képek között pedig megtalálhatóak a karácsonyi vásáros képek, amiket itt a Gamla Linköpingben (régi városrészben) csináltunk, ez igen híres és hangulatos esemény, illetve decemberi corridor képek is vannak, amikor még utoljára itt voltak velünk a német legények. Ezen kívül a Magyarországon készült képek is megtalálhatóak, mind a szekszárdi, mind a budapesti képek. Aki kíváncsi, hogy honnan jött a blog címe, az megtalálhatja a SÉD ojjektumról készült képet is ebben a mappában. Illetve apukámról is látható egy kinyújtott nyelvű kép, csak az én kedvemért.:) Szilveszteri buliról, bocsánat „Szilvi Buli”-ról külön mappába találhatóak meg a képek, vicces ahogy 4-en haverok a túrkálóból felöltözködtünk retro (gagyi) stílusban. Sok gagyiból a végén egész jó lett, az a vicces ebben. Most először előbb felkerültek a képek egy eseményről, mint ahogy írtam volna róla egy beszámolót, ugyanis feltettem már az Olíviánál készült képeket is, erről majd holnapután mesélek. Tudjátok megígértem, hogy a héten minden nap írok egy bejegyzést, úgyhogy kicsit tartalékolni kell az igazi sztorikkal. Ezt az utóbbi 2 bejegyzést nem tartom igazinak:P, de holnap jön a pénteki beszámoló, holnapután pedig a szombat esti...

 

Címkék: svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolot.blog.hu/api/trackback/id/tr51722799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kasler 2010.02.03. 18:15:33

Örömmel jelenthetem, hogy teljesen up to date vagyok a blogodból, mindent elolvastam, bejegyzésektől kezdve a kommenteken keresztül mindent :)
süti beállítások módosítása