Ennek már a fele se tréfa...

 2010.01.27. 19:48

Hej Hej!

..., gondolok itt az időjárásra és az óráimra...

Ma az időjárás valami elmebeteg módon megváltozott, ilyet eddig csak akkor láttam, amikor valahol a hegyekben boardozni voltam. Nah de ne szaladjunk előre! Napom reggel 7-kor kezdődött, be kellett mennem 8-ra előadásra. Utólag már megveregetem a vállam, amiért a magamra öltött tárgyak számát egyel növeltem a mai napon. Lehet elsőre hülyén fog hangzani, de ez a sí szemüveg. Már egy ideje elő akarom venni, mert ha esik a hó, akkor hunyorítva se látok szinte semmit biciklizés közben, ha pedig nem esik a hó, akkor meg annyira hideg van, hogy folyamat könnyezem. Reggel viszonylag tiszta idő volt, tiszta hideg. De hóesés semmi, kicsit hülyének is éreztem magam, hogy egyedül én veretek sí szemüvegben az egyetem fele, de kétségtelenül komfortosabb volt így. Aztán 9-et ütött az óra, amikor egyszer csak úgy érezte magát az időjárás, hogy most akkor el kéne romlani és meg kéne keseríteni Linköping lakóinak az életét. Ettől kezdve, egészen eddig a percig gyakorlatilag hóvihar dúl odakinn. Nagyon elmebeteg módon, elhihetitek. Ma rakás órám volt, így 8-tól 3-ig folyamatosan órám volt, viszont 5-ig volt egy kis szabadidőm, amikor is hazaruccantam. Azaz inkább hazaküzdöttem magam. Laza 25-30 centi friss hó esett le és Svédország csodáját látva, nem láttam letakarított bicikli utat. Szerintem belátták, hogy most kb. felesleges, mert annyira fúj a szél és esik a hó, hogy tök mind1, most mit csinálnak vele. És tényleg így van, mert amikor mentem a Studentbostaderhez, akkor egy olyan úton mentem ahol volt sok biciklinyom, amikor jöttem vissza 20 perc múlva akkor gyakorlatilag úgy nézett ki, mint a szűz hó, pár lábnyommal (tudom akkor már nem szűz, de bicikliszűz:P). Ebből levonhatjátok a következtetést, mennyire esik itt a hó és közbe mennyire fújja a szél. Az utakat azért járták a hókotrók, de a hólánc nem csörögne így se sehol, mert azért mindenhol hó van. Aztán visszamentem 5-re, akkor már áldatlan állapotok voltak, de hajtottam, mert nem tudtam hol lesz az órám. Ilyen körülmények között olyan szinten elfárad az ember, hogy az valami kegyetlen. Most már ez tényleg túlzás ami itt van, ezt sokszor én sem élvezem már.:P Egyenesen az ember nem tud menni, mert mindenki csúszkál ide-oda (jó szinte mindenki tolta ma a biciklit, csak tizede ült rajta és úgy ment) és amiatt ezek a nyomok még jobban megvezetnek, még jobban ide-oda csúszkál az ember, akkor még nagyobb vályút csinál stb. stb. Végül is szívatjuk egymást faszán, jah és persze sok helyen sunyi módon a hó alatt jég van... Tényleg elmebeteg, de a sí szemüveg nagyon jól jött.:) Aztán most értem haza pár perce az órámról kifulladva, mert most volt egy fél kilométeres szakasz, amit 1 kilométer alatt tettem meg és olyan szinten csúszkálva, hogy tekertem 10-et és tettem le a lábam, hogy el ne essek. De ideges voltam, úgyhogy tekertem, ahogy csak tudtam. Egyébként ameddig másfél órán keresztül órán voltam, addig az ülésemen szép 5 centis szűz hó alakult ki. Nah de, hogy miért voltam ideges...

Ezt csak röviden, mert még mindig az vagyok. Mondtam, hogy most szakos tárgyakat hallgatok és ma az egyikből volt 2 laborom is. Nah ezeken a laborokon kiderült, hogy 2 olyan programot kéne ismernem alapszinten, amit én még egyáltalán nem használtam, ezek az ANSYS és a MATLAB (ezért tudom páran megköveznének, hogy még nem használtam a MATLAB-ot, a nagyon alapokat tudom, hogy hogyan lehet vele számoltatni alap dolgokat, de ilyen szinten nem, ahogy ma kellett volna használni). Így aztán nem tudom mi lesz a tárgyammal, még kicsit szenvesztetem magam, meg megpróbálok valakitől segítséget kérni, azt valahogy csak menni fog. De ANSYS-t sokan nem láttak úgy mint én (mondjuk én legalább másik FEM-programot ismerek már) és itt teljesen idióta módon oktatják az ilyet. Nem úgy, hogy megmutatják mit kell csinálni, hanem hogy kiadtak egy segédletet, meg egy útmutatót és a kettőt párhuzamosan bogarászva kell kiböngészni, hogy mit kell épp csinálni. És ez egy új programnál teljesen hülye módszer szerintem. Főleg, hogy semmi alapot nem mondtak el. Így mindig mindenki jelentkezett valamiért, mert kiadott valami kis hibajelet és senki nem tudta, hogy mik a jelentései, meg hogy kell kijavítani. De valahogy megpróbálok haladni ezekkel, ezek az ismeretek még otthon is jól fognak jönni. Nah de mind1, hosszú és idegesítő napom volt, de most megyek Vikihez (remélem valahogy kijutok oda busszal), holnap meg egy jó kis megérdemelt pihenőnapom lesz, mert végre egy nap, amikor nincs egy darab órám se!

Már majdnem publikáltam a bejegyzésem, de eszembe jutott, hogy persze biciklivel nem mindig egyszerű ilyen hóba közlekedni, de ezen kívül imádom, hogy itt még van normális hó. Magyarországon minden évbe vártam és utóbbi években nem nagyon láttam. Itt meg olyan jó, mert mindig havas a táj, mindig van hó, nekem ez nagyon nagyon tetszik.:) Csak ennyit így pluszba, szép havas tájat kívánok mindenkinek!

Címkék: svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolot.blog.hu/api/trackback/id/tr821707361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester 2010.01.29. 23:44:05

A havas táj megvan, köszi :) Tegnap eljöttünk a pesti hóviharból a szikrázó napsütéses Koppenhágába :D De hó azért van itt is bőven.

Thomzon 2010.01.31. 19:28:08

30 cm esett tegnap
BP. káposztásmegyer!
süti beállítások módosítása